Концерт бањалучке филхармоније 14. јануара у Банском двору

Симфонијски оркестар Бањалучке филхармоније ће у понедјељак, 14. јануара, тачно у подне, осми пут, извести свој новогодишњи концерт у великој концертној дворани Културног центра Бански двор.

-Диригент нашег оркестра ове године ће бити стални диригент Српског народног позоришта из Новог Сада, маестро Александар Којић, а солисткиње ће бити двије познате бањалучке пјевачице са сјајним европским и регионалним каријерама. То су госпођа Дуња Симић, сопран, позната умјетница европског реномеа и завидним концертним и оперским опусом, у оквиру којег су фантастични наступи у најпознатијим европским оперским кућама, и Маја Манојловић, наша млада успјешна вокална умјетница с већ изграђеном регионалном каријером“, саопштено је из Бањалучке филхармоније.

На програму ће се наћи композиције најљепшег новогодишњег репертоара, састављеним од дјела умјетничке, популарне, али и забавне музике.

„И ове године на наше велико задовољство концерт ће преносити Радио-телевизија Републике Српске на свом програму директно, те ће осим публике у сали Банског двора концерт моћи да прате и гледаоци поред малих екрана широм РС. С овако конципираним програмом, који обухвата широку лепезу умјетничких жанрова, квалитетним диригентом и сјајним солисткињама, ми смо се потрудили да публици обезбиједимо, као и сваке године, врхунски доживљај и једно право уживање у врхунској музици, коју изводимо с пуно ентузијазма“, саопштили су организатори.

Како је објављено на фејсбук страници Бањалучке филхармоније – све улазнице за концерт подијељене су за само 17 минута. Концертна дворана ће у понедјељак бити испуњена до посљедњег мјеста.

Одржавање концерта је подржао и Град Бања Лука.