Клубови могу да одахну: Бања Лука добија нови фудбалски терен код „Делте“

Град Бања Лука расписао је тендер за другу фазу изградње новог фудбaлског терена са вјештачком травом на Бањалучком пољу у непосредној близини тржног центра „Делта планет“, у настојању да се ријеши проблем градских клубова са недостатком адекватног мјеста за тренинге.

Успјешно је окончана прва фаза овог пројекта, за шта је из буџета издвојено око 200.000 КМ.

-Та фаза подразумијевала је грађевинске и хидро захвате односно завршетак оборинске и фекалне канализације и водовода. Сада улазимо у другу фазу градње стадиона, за шта је у току тендер за избор извођача радова процијењене вриједности око 750.000 КМ – казао је начелник Одјељења за комуналне послове Петар Билчар.

Он је истакао да ће будући стадион бити саграђен по ФИФА стандардима и да је намијењен свим бањалучким клубовима.

Нови фудбалски терен са слободним простором до ограде имаће димензије 78,50 са 115 метара.

Биће изграђене и свлачионице за фудбалере и судије, а унутар саме зоне стадиона могуће је планирати и трибине монтажног типа за посјетиоце.

Уз овај пројекат, задњих неколико година интензивно се радило на побољшању спортске инфраструктуре, од чега је један од највећих пројеката – отварање нове спортске дворане „Центар“ завршене прошле године.

Поред тога, у току је градња спортске дворане код ОШ „Бранко Радичевић“ на Старчевици, а улази се и у градњу дворане уз школу „Свети Сава“ на Лаушу.

 Прва фаза радова успјешно окончана (Фото архива)

Прва фаза радова успјешно окончана (Фото архива)