Карате турнир и пливачки митинг за викенд

У оквиру програма „Прољеће у Бањалуци“ којим се обиљежава Дан града, у суботу и недјељу, 13. и 14. априла, биће одржана два значајна спортска догађаја.

У СД Борик, са почетком у 10.00 часова, у суботу ће бити отворен  XV Међународни карате турнир „Бањалука oпен 2019“ у организацији Универзитетског спортског друштва – карате клуба „Синђелић“. На овом традиционалном карате турниру, очекује се учешће око 1.000 такмичара из 50 карате клубова, и то из БиХ, Србије, Црне Горе, Македоније, Словеније, Хрватске и Аустрије.

На другом крају града, на Градском олимпијском базену, снаге ће одмјерити 450 пливача из Грчке, Аустрије, Грузије, Мађарске, Србије, Македоније, Словеније, Хрватске и БиХ, на Међународном пливачком митингу „22. април“. На овом престижном пливачком митингу, такмичари ће моћи оставрити норме за Свјетско првенство и Олимпијске игре.

Организатор јубиларног, десетог по реду пливачког митинга, је Академски пливачки клуб „22. април“. Свечана церемонија отварања биће одржана 13.априла 2019. године  на Градском олимпијском базену, са почетком у 17.15 часова, а такмичења ће бити одржана и у недјељу.