Изложба Уроша Ђурића „Којим путем до куће“ у МСУ РС

У Музеју савремене умјетности Републике Српске, у четвртак 11. октобра, са почетком у 19.00 часова, биће отворена изложба београдског концептуалног умјетника Уроша Ђурића, под називом „Којим путем до куће“.

– Ово је прва самостална изложба Уроша Ђурића у Бањој Луци и замишљена је као водич кроз мултижанровску каријеру овог свестраног умјетника који обухвата најзначајније радове из његове богате и успјешне каријере – кажу у Музеју саврмене умјетности РС.

Изложба конципирана за МСУРС представља пресјек његовог умјетничког опуса протекле три деценије и обухвата слике, фотографије и видео радове из неколико Ђурићевих циклуса.

Иако је овдашњој публици познат као глумац из култних филмова Срђана Драгојевића „Ми нисмо анђели“,  бубњар панк бенда Урбана герила, радијски водитељ и колумниста или свезнајући ловац у популарном квизу, Урош Ђурић је такође један  од најинтригантнијих  српских уметника, који припада оној групи стваралаца, чији је рад једнаку валоризацију доживео на међународној  и на домаћој уметничкој сцени. Оно што ће свакако бити занимљиво за бањалучку публику јесте чињеница да ће осим својих најзначајнијих радова Урош Ђурић премијерно приказати и најновији рад из циклуса „Бог воли снове српских умјетника“који је настао у сарадњи са играчима ФК Борац. Изложба „Којим путем до куће“ ће бити отворена до 22. новембра 2018. године