Изграђен кружни ток код Полицијске управе

У оквиру инвестиционог циклуса  „Бања Лука се гради“,  данас је пуштен у саобраћај нови кружни ток код Полицијске управе, на укрштању улица Исаијe Митровића, Kозарске и Солунске. Ово је већ десета кружна раскрница, која је изграђена у посљедње три године.

  • Нови кружни ток једна је од кључних саобраћајних тачака у граду, пошто представља повезницу Источног и Западног транзита – изјавио је градоначелник Игор Радојичић, током данашњег обиласка нове раскрснице. Он је додао да је, осим тога што је изграђена у облику елипсе, ова раскрсница специфична и по томе што представља укршатање четири саобраћајнице и два прикључка за стамбене зграде.

Начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић, истиче да је, прије пуштања саобраћаја, успјешно проведена симулација проласка возила у којој је раскрсница тестирана на пролазак аутобуса у дужини од 16 метара, односно најдужег аутобуса који саобраћа у јавном превозу.

Како је најављено, идућа кружна раскрсница биће изграђена на укрштању код „Леснине“. Ова раскрница биће изграђена у заједничком пројекту са предузећем „Путеви РС“, пошто се ради о магистралном правцу.

  • По почетку радова код „Леснине“, биће потписан споразум са „Путевима РС“ и о изградњи Улице Ивана Горана Kовачића, која такође представља везу између Западног и Источног транзита. Биће изграђена саобраћајница у пуном профилу са четири траке, пјешачким и, уколико буде просторних могућности, бициклистичким стазама – истакао је Сандић.

У изградњу кружног тока код Полициске управе уложено је 370.000 КМ, а радове је извело предузеће „Козарапутеви“.