Изграђен водовод до Бистрице, вода за 380 домаћинстава

Мјештани Бистрице и околних засеока, њих 380 домаћинстава, данас су коначно добили стабилно водоснадбијевање. Вода до овог села дошла је из новоизграђене фабрике воде „Црно врело“, која ће трајно да ријеши проблем водоснадбијевања више од 20.000 становника рубних дијелова Бање Луке и Приједора.

Двије године након што је завршена фабрика воде, данас је вода, новоизграђеном водоводном мрежом од 11 километара, на задовољство мјештана овог краја, стигла и у Бистрицу, улазећи у финиш великог пројекта водоснабдијевања мањачког краја.

  • На резервоар на Караули коначно је доведена вода са „Црног врела“, тако да ће неколико стотина домаћинстава имати стабилно снабдијевање водом – рекао је градоначелник Игор Радојичић који је данас присуствовао пуштању у функцију овог водовода.

Како је нагласио, овај пројекат се наставља даље у правцу Пискавице.

  • Технички гледано, потребно је још завршити резервор на Клупама одакле ће бити даље спајање на Бузаџије и цијело подручје Горње Пискавице. Дакле, рјешавамо једно по једно село на траси од нове фабрике воде, преко Јовића, Чокора па овдје до Бистрице, једним дијелом Борковића до Горње Пискавице – закључио је Радојичић.

 У име мјештана, Витомир Поповић захвалио је на реализацији овог пројекта, истичући да је догађај од изузетног значаја за Бистрицу и околину.

  • До сада, село се снабдијевало из локалних извора, али у вријеме суша те количине нису задовољавале ни основне потребе за водом. Зато, искрено захваљујемо градоначелнику Радојичићу што се одважио и ушао у овај велики посао, с обзиром на велику удаљеност нашег села од „Црног врела“ – казао је Поповић.

Предсједник Савјета Мјесне заједнице Бистрица Жељко Ковачевић казао је да се данас у овом насељу рјешава један од основних проблема житеља овог краја.

  • Претходни локални водоводи нису могли задовољити све потребе и ово је трајно рјешење за наш крај – казао је он.

Укупна вриједност свих радова који су изведени на овом пројекту, на правцу од Голеша до Горње Пискавице, као и изградња резервоара Клупе износи око 1,9 милион КМ.