Изграђене бициклистичке и пјешачке стазе уз нови дио Источног транзита

Уз нову дионицу Источног транзита у Обилићеву изграђене су обостране пјешачке и бициклистичке стазе, у оквиру пројекта „Источне бициклистичке трансверзале“ који се наставља изградњом нових стаза кроз постојећи дрворед до кружног тока код Ребровачке цркве.

Тиме су окончани радови на првој фази овог пројекта, у укупној вриједности од 700.000 KM. У првој фази, изграђене су бициклистичке и пјешачке стазе уз нову дионицу Источног транзита, који је прошле године пуштен у саобраћај.

  • Ријеч је о првој фази пројекта изградње пјешачких и бициклистичких стаза у укупној дужини од 1,2 километар, на потезу од кружног тока на Ребровцу па све до краја новог дијела Источног транзита, који је тренутно у изградњи – истиче начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић.

У међувремену, започела је и друга фаза радова на овом пројекту, која подразумијева изградњу пјешачке и бициклистичке стазе и расвјете, кроз дрворед на Булевару Десанке Максимовић.

  • У овом дијелу, гради се 800 метара пјешачке и бициклистиче стазе, од супермаркета „Ас“ према мосту Ребровац. Овим стазама, практично, биће повезана два новоизграђена кружна тока на Источном транзиту – објашњава Сандић.

Ови радови се изводе у оквиру пројекта тзв. источне бициклистичку трансверзале, која ће се протезати од стадионa ФК „Напријед“ у Обилићеву па све до Лазарева и Траписта.