Зоран Талић посјетио бањалучке „Делфине“

Предсједник Скупштине града Бање Луке, Зоран Талић, учествовао је данас у спортској и туристичкој атракцији роњења у ријеци Врбас у оквиру ронилачког љета у Бањој Луци, пројеката који се налази у календару туристичких манифестација Града. Талић каже, осим што спортски колективи као што су РК „Делфин“ обогаћују спортску и туристичку понуду града, значај РК „Делфин“ огледа се и у хуманости, јер су једни од првих који су своје животе и капацитете ставили у службу спасавања угрожених грађана током катастрофалних поплава 2014. године.

  • Користим ову прилику да се захвалим РК „Делфин“, који је активно узео учешће гдје су се несебично дали заједно са цивилном заштитом, другим организацијама, удружењима и грађанима када су биле велике поплаве. Активности које РК „Делфин“ реализује добре су за наше суграђане јер обогаћују спортску и туристичку понуду нашега града – рекао је Талић.

Игор Гајић, предсједник РК „Делфин“, захвалио се предсједнику Скупштине града на посјети те додао да идеја пројекта „Ронилачко љето у Бањој Луци“ осим забавног има и едукативни карактер. РК „Делфин“ има инструкторе роњења који имају лиценце асоцијације ХСА Интернатионал за особе са инвадилитетом и ђецу са потешкоћама у развоју.

Подсјећамо, Ронилачки клуб „Делфин“ уз подршку Града Бање Луке, организује бесплатно спортско-рекреативно роњење за дјецу и родитеље до 23. августа, а право учешћа имају дјеца од 12 до 17 година, док је услов да кандидати знају пливати. Кандидати стичу знања из неколико области: принципи заштите и очувања водених ресурса и њихов значај за појединца и друштвену заједницу, специфични принципи безбједности приликом пливања у планинским ријекама и језерима као и увод у ронилачки спорт.