Зелени мост: Ускоро монтажа и петог носача између ријечног и десног обалног стуба

Успјешно је окончана монтажа четири носача на пољу између десног обалног и ријечног централног стуба новог Зеленог моста. Пети носач  је припремљен и његова монтажа се очекује у наредним данима, кад се поставе електро инсталације на овом носачу. У наредним данима, када то дозволе временске прилике, биће бетонирана и преостала два носача и лијеви обални стуб.

Радови на изградњи новог Зеленог моста теку задовољавајућим темпом с обзиром на временске услове и отежан приступ градилишту због ограниченог радног простора. Судећи према досадашњем темпу радова, за очекивати је да би нови мост требало да буде готов у априлу ове године.

-У циљу обезбјеђења радног платоа потребног за излијевање бетонских носача, Град Бања Лука као инвеститор је у сарадњи са управом Дома пензионера и надлежним министарством обезбиједио потребне сагласности због чега су радови оправдано каснили 30 дана – казао је начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић и нагласио да се тренутно не изводе радови на бетонирању због ниских температура.

Иначе, нови мост биће дужине 80 метара и ширине 14 метара. Према пројекту, имаће двије саобраћајне траке, а предвиђене су и обостране пјешачке и бициклистичке траке, као и видиковац и модерна расвјета. Уз нови мост преко ријеке Врбас, биће изграђена и приступна саобраћајница у Улици Гаврила Принципа и реконструисана Улице Бранка Мораче до споја са Козарском улицом.