„За твоје добро“: Бесплатни прегледи и у Чесми

Бесплатни превентивни здравствени прегледи настављени су јутрос у амбуланти породичне медицине у Чесми, у оквиру велике акције под називом „За твоје добро“. Екипе „Дома здравља“ које проводе акцију на терену, а чије трошкове сноси Град, већ сљедећег викенда прегледаће мјештане у Шарговцу.

Градоначелник Игор Радојичић, који је јутрос у Чесми присуствовао наставку акцији превентивних здравствених прегледа становништва Бање Луке, истакао је да ова акција обухвата серију бесплатних превентивних прегледа становника на неколико типичних најраширенијих обољења.

-Акција је почела у Мотикама и након два дана рада у тој амбуланти, акција је успјешно окончана. Одзив је био доста добар и вјерујем да ће све више и више суграђана прикључити овим прегледима у својој амбуланти породичне медицине – рекао је Радојичић.

Предсједник Радне групе за провођење овог пројекта, др Младен Шукало нагласио је да је почетак акције показао да су суграђани итекако препознали њен значај и значај превентивних прегледа.

-Запослени у Дому здравља наставиће ове активности у складу са планом. Све превентивне активности су бесплатне и обухватиће сво становништво у циљу откривања хроничних масовних незаразних болести – закључио је др Шукало.

Предсједник Савјета МЗ Чесма Миладин Маличевић казао је да већ од јутрос има доста суграђана који су дошли да се прегледају.

-Да би се сви ови прегледи обавили потребно је више стотина КМ, а у овој акцији су сви бесплатни и зато је корист акције вишеструка. Имамо око 750 пријављених пацијената, али сви они који буду хтјели могу се прегледати – рекао је Маличевић.

Један од мјештана Чесме који је јутрос дошао на преглед био је и Немања Анкић, који је изразио задовољство тиме што се током ове акције становништво може превентивно прегледати.

-То и јесте начин да се болест спријечи у коријену – казао је Анкић.

Распоред
Послије Чесме, прегледи ће бити организовани у Шарговцу (од 19. до 22. октобра), затим у Агином селу (26. октобар) и у Бочац (27. и 28. октобар).