За десетак дана кружни саобраћај код “Леснине”

У оквиру изградње кружне раскрснице код „Леснине“, ових дана ради се на проширењу околних саобраћајница како би ускоро био формиран кружни ток саобраћаја, због чега се апелује на возаче да приликом проласка кроз ову раскрсницу поштују привремену сигнализацију и прилагоде вожњу тренутним условима.

  • Упркос епидемиолошкој ситуацији и проблемима са корона вирусом, сви радови се одвијају без заустављања саобраћаја на овој веома фреквентној раскрсници, али возачи би требало да поштују привремену сигланизацију и опрезно возе јер се на терену налазе радници и радне машине – истичу у Одјељењу за саобраћај и путеве.

Тренутно се поред проширења саобраћајних трака ради и на измјештању оборинске канализације на дијелу улице Браће Пиштељић. Уколико не буде непредвиђених проблема, већ у наредних 10 до 15 дана, на овој раскрсници би требало да буде формиран кружни ток саобраћаја.

  • Послије постављања ивичњака у наредном периоду биће омогућен кружни саобраћај на раскрсници – истичу у „Нискоградњи“, која изводи радове на реализацији овог пројекта.

Ово је 11. кружна раскрсница која се гради у задње три године, а реализује се у сарадњи Града и Путева РС. Вриједност инвестиције износи око 1,3 милиона КМ. Упоредо са реализацијом овог пројекта, оближња саобраћајница у Улици Ивана Горана Ковачића биће прошиерена на четири траке, како би се комплетирала повезница источног и западног транзита, од новог моста у Обилићеву па до кружног тока на западном транзиту код „Центрума“.