За градску стипендију пријављен 391 студент

У оквиру градског програма стипендија, укупне вриједности 1,6 милиона КМ, на конкурс за стипендирање студената првог циклуса, пристигао је укупно 391 захтјев.

Према подацима Одјељења за образовање, здравство, омладину и спорт, од укупног броја, у разматрању су 342 захтјева која испуњавају услове, и то 222 по основу социјалног статуса, 103 по успјеху и 17 захтјева из категорије дефицитарних занимања. Како су потврдили, у току је обрада ових захтјева. Конкурс за студентске стипендије затворен је 28.новембра.

Истовремено, у овом одјељењу приводе крају подјелу рјешења о додјели градских стипендија за 1.186 ученика средњих школа.

-Прва рјешења средњошколцима уручена су прошле седмице, а преостала дијелимо по школама. До сада смо подијелили рјешења ученицима: Гимназије, Медицинске школе, Музичке школе „Владо Милошевић“, Угоститељско-трговинско-туристичке, Економске школе, Школе ученика у привреди, Електро-техничке школе,  Центра „Заштити ме“, СШЦ Гаудеамус и СШЦ „Гемит-Апеирон“. Сљедеће седмице ће и преостали стипендисти добити своја рјешења, након чега слиједи и исплата прве стипендије – потврдили су у ресорном одјељењу.

 Град стипендира 1.186 средњошколаца (Фото: Гимназија)

Град стипендира 1.186 средњошколаца (Фото: Гимназија)