За градске саобраћајнице планирано 3,5 милиона КМ

Градска управа ће у овој години за редовно одржавање, модернизацију, реконструкцију и инвестиционо одржавање градских саобраћајница издвојити укупно 3.480.000 КМ. Како су навели из Одјељења за саобраћај и путеве, од овог износа – за одржавање градских асфалтних и макадамских саобраћајница планирано је 1.430.000 КМ.

У оквиру инвестиционог одржавања градских асфалтних саобраћајница, за шта је издвојено 700.000 КМ, биће обновљен асфалтни коловоз на сљедећим градским саобраћајницама: Краља Петра I Карађорђевића-дио, Триве Амелице-дио, Млађе Ћусића-проширење, Благоја Паровића, Милана Бранковића-дио, Илије Гарашанина (амбуланта), Српских рудара-дио, Карађорђева (тротоар), Царице Милице (тротоар), Крфска, Давида Штрпца, Франца Шуберта-црква Побрђе, Стевана Булајића, Грчка, Ивана Фрање Јукића  и друге.

Модернизација градских макадамских саобраћајница, за шта је издвојено 250.000 КМ, обухватиће градске саобраћајнице у сљедећим улицама: Вука Јеловца, Новака Пивашевића, Јована Бијелића, Весели Бријег, Арчибалда Рајса код броја 13, Понирска, Вида Њежића- спој са Тузланском, Мањачка, III Куљанска, Стојана Бијелића,  Здравка Дејановића, Косте Јарића огранак, те Мала улица.

Ове године планирана је и градња три нове кружне раскрснице у граду – на споју улица Васе Пелагића, Владике Платона и Алеје Светог Саве, на споју Гундулићеве улице и Алеје Светог Саве, као и кружна раскрсница на споју Улице Исаије Митровића и Солунске улице. Ови радови биће изведени у оквиру реконструкције градских саобраћајница. Такође у склопу реконструкције саобраћајница на градском подручју за ову годину, у плану су и радови у улицама Пут српских бранилацa-тротоар, дио тротоара од „Хиперкорта“ према Приједорској петљи, затим дио тротоара од моста на ријеци Врбас према Олимпијском базену. Укупно за ову ставку у буџету је издвојено 1.100.000 КМ.