За бољу безбједност: Ускоро семафор на раскршћу у Ади

У настојању да се побољша безбједност саобраћаја у насељу Ада код тзв. борачких зграда, ових дана почеће постављање семафорске опреме, укључујући и мање грађевинске захвате на овој локацији.

Семафор ће бити постављен на укрштању магистралног правца са градском улицом, у чијој зони се налази аутобуско стајалиште које користи велики број грађана. Проблем представља прелазак становништва преко магистралног правца који је веома оптерећен, с обзиром на то да повезује Котор Варош и сусједне општине са Бањом Луком, као и укључивање возила са споредног пута на магистрални правац.

-Потписан је уговор са извођачем радова, одабраним на тендеру, а врло брзо очекујемо да почну припремни радови на семафоризацији раскрснице Улице Палих бораца и Булевара војводе Степе Степановића, за које је урађена пројектно-техничка документација и прибављена грађевинска дозвола – казали су у Одјељењу за саобраћај и путеве.

Истичу да ће, уз постављање семафора, бити коригована ширина Улице палих бораца на самом укрштању са магистралним путем, те измјештена постојећа аутобуска стајалишта на магистралном путу за 30-так метара, уз изградњу угибалишта и дијела недостајућег тротоара.

-Све ове активности покренули смо послије урађених анализа услова и начина одвијања саобраћаја на овом подручју и прибављене сагласности ЈП „Путеви РС“, а у циљу побољшања безбједности великог броја грађана који свакодневно прелазе магистрални пут да би дошли до аутобуског стајалишта – закључили су из ресорног одјељења.