Започео пројекат бесплатних спортских секција

У 26 бањалучких основних школа, у септембру ове године, почела је реализација пројекта „Развој спорта кроз школске спортске секције“ који спроводе дипломирани професори физичког васпитања и спорта без радног искуства у струци.

У Одјељењу за образовање, здравство, омладину и спорт истичу да ће пројекат трајати годину дана, те да ће идуће седмице спортским секцијама бити уручени и спортски реквизити које је Град набавио у протеклом периоду за ове потребе.

-Путем јавног позива, изабрано је 27 професора у 26 основних школа на територији града. Прије објављивања јавног позива, у 26 основних школа обављене су анкете у којима су учествовали бањалучки основци, њих око 10.000, који су имали прилику да се изјасне којим спортовима желе да се баве – рекао је начелник одјељења Драган Бањац.

Град је недавно потписао и уговоре са професорима који ће спроводити наставу, а обезбијеђене су и накнаде за њихов рад. Из надлежног одјељења подсјећају да је циљ овог пројекта да се омогући ученицима основних школа да кроз повећан број изабраних спортских активности буду физички ангажовани током читаве школске године, да се баве спортским активностима према својим афинитетима и могућностима, те да створе навику бављења спортом и физичким активностима током цијелог живота.

-Пројекат је потпуно бесплатан, а његовом реализацијом омогућавамо и професорима физичког васпитања стицање радног искуства. Намјера је да се што већи број ученика укључи у систем школских спортских такмичења те да се кроз те активности препознају таленти за одређене спортове – закључио је Бањац.

 

 Фото: архива

Фото: архива