Залужани: Ново рухо за стари друштвени дом

Друштвени дом у Залужанима ускоро ће бити „утопљен“, у оквиру пројекта оживљавања друштвених садржаја у приградским насељима и селима. Нaкoн више приградских насеља, на ред је дошао и стари друштвени дом у Залужанима, у којем дјелују бројна удружења, међу њима и локално културно умјетничко друштво.

Градоначеник Игор Радојичић прецизирао је да ће на овом објекту бити замијењена комплетна столарија, те да ће, дјелимично, бити обновљена и унутрашњност објекта. За ове радове, према његовим ријечима, биће издвојено 45.000 КМ, а радови би требало да буду завршени у року од два мјесеца.

  • Циљ овог пројекта је да се створе боље услови за рад бројних удружења која овдје дјелују, те да се, између осталог, уштеди и енергија јер је садашњи објекат енергетски неефикасан – рекао је Радојичић.

У оквиру овог пројекта, до сада је већ обновљено или изграђено више друштвених домова у приградским насељима и селима. Изграђени су, тако, нови друштвени домови у Љубачеву и Крминама, Крчмарице су у изградњи, а обновљени су друштвени објекти у Мишином хану, Верићима и Дебељацима. Овај пројекат ће бити настављен и у овој години, обновом више друштвених домова у насељима у близини града.

Радивоје Шушњар, предсједник Савјета МЗ Залужани, изразио је задовољство због обнове друштвеног дома, истичући да се у овом простору одржавају бројни догађаји од значаја за мјештане.

Дракулић: Два километра нове канализације

Радојичић је најавио да ће у Дракулићу ове године више улица добити канализацију, у оквиру пројекта „Вода II“. Према његовим ријечима, канализација ће бити изграђена у дијеловима улица Голуба Бабића и Мике Аласа.

  • Поред тога, надам се да ћемо успјети да канализацију урадимо у дијеловима Улице Млађе Ћусића. За очекивати је да би тендер за ове послове требао бити окончан за мјесец дана и да ће извођач након тога моћи да уђе у радове, који ће, свеукупно, захватити око два километра нове канализационе мреже у овом насељу – рекао је Радојичић.