Етно сензација за Православну нову годину

Етно сензација – очекује све који одлуче да Православну нову годину дочекају у Бањој Луци. Најпознатија етно група из Србије „Искон“ одржаће концерт 13. јануара, у порти Храма Христа Спаситеља.

Уз пратњу на традиционалним инструментима Дејана Анђеловића, Николе Бирача, Огњена Шућура, Небојше Брдарића и Балше Пешикана, специфични и упечатљиви  женски вокали Миланка Настасовић и Оља Њаради представиће се, по први пут, публици у Бањој Луци.

Како наводе из овог Ансамбла, настали су 2001. године и од тада трагају за заборављеним звуцима изворне музике. Оживјели су многе пјесме и дали им свој печат. Основу музике овог ансамбла чине богати музички стилови Балкана, а на њиховом репертоару углавном су пјесме из Србије и Косова и Метохије, али и из Македоније, Бугарске и са ових простора.

Иначе, програм те вечери почиње у 20 часова када ће наступити АНИП „Веселин Маслеша“, од 21 до 22 часа планиран је наступ Градског тамбурашког оркестра, а затим концерт етно групе „Искон“ из Суботице, који ће трајати све до 23.30 часова.

Тачно у поноћ предвиђен је молебан поводом Православне нове године, односно Нове године по Јулијанском календару.