Драгочај: Креативне радионице за дјецу и младе

Удружење грађана “Здраво да сте”, од 15. до 25. јула у дворишту Дома културе у Драгочају, организоваће радионице за дјецу и младе у оквиру пројекта “Креативно љето 2020.”

Како су саопштили, програм у Драгочају понудиће различите бесплатне садржаје за дјецу и младе, и то: филмске вечери, креативно баштованство, цртање и сликање, забавне експерименте, те балет. Радионице ће бити организоване сваки дан, осим недјеље, у периоду од 18 до 20 часова.

„Основна идеја водиља је пружити прилику дјеци и младима да учествују у различитим садржајима с циљем социјализације, јачања властитих вјештина и компетенција, те промоција позитивних вриједности и креативног изражаја”, наведено је у саопштењу.

Истакли су  да ће “Креативно љето” бити настављено и током августа, када ће активности бити реализоване у Парку Младен Стојановић.

Овај пројекат је подржан кроз програм „Стварање повољнијег окружења за цивилно друштво – EMBRACE“, који финансира Влада Краљевине Норвешке, а имплементира Развојни програм Уједињених нација (УНДП).

Кроз заједничку сарадњу са невладиним сектором и међународним партнерима, Град настоји да се обезбједе и приближе садржаји за дјецу и младе у приградским насељима, а један од тих пројеката јесте „Ресурсни центар за дјецу и младе“ отворен почетком ове године у Драгочају.