Донација компаније Милбауер за вртић Пчелица

У Градској управи данас је потписан уговор о донацији средстава за потребе Центра за предшколско васпитање и образовање, између Града Бања Лука и компаније Милбауер. У име Града Бања Лука, уговор је потписао градоначелник Игор Радојичић, док је у име донатара – компаније Милбауер, потпис на уговор ставио потпредсједник компаније Иван Малић.

Градоначелник Радојичић је рекао да Град на овај начин наставља акцију са друштвено одговорним компанијама која је започета прошле године.

– Све досадашње донације односиле су се првенствено на дјецу и породицу, а донацију Милбауера ћемо искористити за замјену и реконструкцију столарије у вртићу Пчелица, гдје услови за дјецу нису били добри, поготово за вријеме зиме. Овим повећавамо број друштвено одговорних компанија које су са нама учествовале у изградњи и реконструкцији дјечијих игралишта, опремању вртића и слично. Ове године настављамо и акцију изградње игралишта, јер већ имамо договоре за шест локација, а имамо у плану и три нова вртића, чиме ћемо повећати капацитете Центра за предшколско васпитање и образовање – истакао је Радојичић, те и овога пута позвао друштвено одговорне компаније да се укључе у акцију Градске управе.

Маркетинг менаџер компаније Милбауер, Ведран Француз, изјавио је да су овом донацијом жељели да промовишу здраве вриједности у нашој друштвеној заједници.

– Није нам први пут да показујемо одговорност према заједници у којој живимо. Вјерујемо да је данашње потписивање уговора само почетак једног чврстог и дуготрајног партнерства – нагласио је Француз.

Директор Центра за предшколско васпитање и образовање Јелена Куртиновић, казала је да је вриједност донације 15.000 КМ и захвалила компанији Милбауер на донацији.

– Посебно смо радосни због наше дјеце из вртића Пчелица којима ће свака нареднна зима бити много топлија у њиховом вртићу, а на тај начин ћемо лакше спроводити и васпитно-образовни рад. Објекат вртића Пчелица је изграђен 1982. године и била је непоходна замјена столарије – закључила је Јелена Куртиновић.