Додијељен простор за дневни центар за подршку дјеци у ризику

Град Бања Лука додијелио је пословни простор у објекту Друштвеног дома Бронзани Мајдан за потребе успостављања услуге Дневног центра „Гнијездо за дјецу у ризику“.

Ријеч је о пројекту ИН фондације-фондације за унапређење социјалне инклузије дјеце и младих која девет година ради на превенцији насиља и до сада су отворили 14 оваквих центара у БиХ са циљем да се осигура трајнија подршка како би се дјеца у ризику оснажила да лакше превазилазе тешкоће и изазове са којима се свакодневно сусрећу.

Простор, укупне површине 94,77 квадратних метара, биће додијељен овој фондацији у закуп под посебним условима.

Како је наведено у одлуци о додјели овог простора, која је донесена на децембарској сједници Скупштине Града, ИН фондација је у свом захтјеву за додјелу простора навела да су активности дневног центра усмјерене у правцу превентивно – интервентног програма за дјецу у узрасту од шест до 15 година, а што се односи на активности индивидуалног праћења, подршке и директног рада са дјецом и њиховим родитељима. Сарадња би се, како су навели, успостављала и са представницима школа и других релевантних установа које пружају подршку и заштиту дјеци у ризику.

Према ранијим најавама из фондације, уз овај дневни центар у Бронзаном Мајдану, отвориће још један у МЗ Карановац. Тако би од прве половине 2019. године око тридесетак малишана требало свакодневно да пролази кроз програме и рад центара у Бањој Луци.