Догодине нове станице „Бл бајка“

Бања Лука ће догодине добити нове станице „Бл бајка“, у настојању да свако веће насеље буде покривено терминалом за изнајмљивање јавних бицикала, изјавио је Славко Давидовић, шеф Одсјека за саобраћај.

Након данашњег уручења 10 бесплатних картица за кориштење „Бл бајка“, Давидовић је истакао да ће, поред пет постојећих, бити проширен са новим станицама.

-План је да свако свако веће насеље добије свој терминал. Тако и за наредну годину, планирамо да отворимо један или два нова терминала. У опцији су локације у Росуљама, Кочићевом вијенцу, Борику и Лазареву – навео је Давидовић.

Према посљедњим подацима, овај, све популаранији систем користи 1.200 Бањалучана. Поводом Европске седмице мобилности, данас су уручене бесплатне картице за 10 наших суграђана, који су извучени на пригодној наградној игри, организованој на градској фејсбук страници.

Овај систем за изнајмљивање јавних бицикала, који је пуштен у функцију прошле године, недавно је проширен новим терминалом и додатним бициклима на локацији у Обилићеву, на укрштању улица Цара Лазара и Крфске.

Сада су станице „БЛ-бајка“ доступне у центру града – Улица краља Петра I Карађорђевића (преко пута зграде Градске управе), код воденог парка Аквана, у Улици Мајке Југовића код Студентског центра „Никола Тесла“, у Парку „Младен Стојановић“ и уз Источни транзит-на укрштању улица Цара Лазара и Крфске.

 Један од добитника бесплатне годишње картице за ″Бл бајк″

Један од добитника бесплатне годишње картице за ″Бл бајк″