Дебељаци добили простор за друштвене активности

Градоначелник Бање Луке Игор Радојичић и предсједник Скупштине Града Зоран Талић са сарадницима, обишли су вечерас обновљени друштвени дом у Мјесној заједници Дебељаци.

-Прошле године смо снимили стање у свим друштвеним домовима на подручју Бање Луке и радимо један по један дом по мјесним заједницма. Прошле године започели смо изградњу дома у Љубачеву, недавно завршили обнову дома у Драгочају и ево вечарас смо обишли Дебељаке гдје је такође обновљен објекат друштвеног дома – казао је градоначелник Радојичић.

Он је највио да су у плану ове године радови на обнови домова у Верићима, Крминама, Петрићевцу и ако дозволе могућности – почетак радова на Лаушу.

-Циљ је да сва подручја, како приградска тако и сеоска, добију простор за окупљања грађана – истакао је Радојичић.

Према његовим ријечима, Дебељаци већ имају једног корисника којем треба овакав простор – сјајно културно-умјетничко друштво.

-Али исто тако, и на другим крајевима града постоје удружења пензионера, борачке организације, организације жена. Дакле, разне потребе да се људи окупљају и да се живот одвија на свим крајевима Бање Луке – казао је градоначелник.

Предсједник Савјета МЗ Дебељаци Зоран Лукић, рекао је да су се доласком нове градске администрације осјетили огромни позитивни помаци. Према његовим ријечима, у тој МЗ имају доста активности у плану за ову годину.

 

Предсједник КУД „14 фебруар“ из Дебељака Драган Кавић, навео је да 11 година активно раде.

-Захваљујући Граду и градоначелнику Радојичићу, стекли су се бољи услови за наш рад – закључио је Кавић.