Дворана “Центар”: Уграђени лифтови за особе са инвалидитетом

У новој спортској дворани „Центар“ инсталиране су двије лифт платформе за особе са инвалидитетом, како би им био омогућен приступ спортским теренима и свлачионицама.

Вриједност уграђених лифотва износи око 40.000 КМ, док је у пренамјену дворане, односно некадашњег “Шопинг центра” уложено више од миллион КМ.

Изведене радове данас су обишли и градоначелник Игор Радојичић и представници Кошаркашког клуба инвалида “Врбас”, којима ће уградња ове опреме, помоћи да равноправно, са осталим спортстима, користе нову дворану,.

  • Раније су већ прилагођене двије свлачионице за лицa са инвалидитетом, а од сада су у функцијi и два лифта која ће им омогућити приступ терену и свлачионицама – рекао је Радојичић. Он је додао да би ускоро требалo да буду завршене и тендерске процедуре за набавку преостале спортске опреме, након чега ће нова дворана бити стављена у пуну функцију.

Чланица ККИ ”Врбас” Биљана Недић, изразила је задовољство због уградње нових лифтова у овој дворани, истичући да је ово својеврсна награда за клуб који се константно бори за боље услове својих чланова.

  • Нова дворана испуњава све потребне услове да би лица са инвалидидтетом могла да се баве спортом – казала је она.

Према њеним ријечима, у посљедње вријеме је у Бањој Луци евидентан напредак на укидању архитектонских баријера, које особама са инвалидитетом представљају велику сметњу.