„Грађанска патрола“: Највише пријава за јавну расвјету

И у протеклих седам дана, суграђани су активно користили апликацију „Грађанска патрола“ те пријављивали уочене недостатке на јавној инфраструктури, од јавне расвјете до зачепљених одводних канала. Овај пут, највише пријава односило се на кварове на уличној расвјети.

  • Кварови су пријављени у улицама Мајке Кнежопољке, Светозара Ћоровића, Вождовачкој и Владе Зељковића. По пријему пријава, дали смо налог извођачима радова да поправе расвјету – кажу у Одјељењу за комуналне послове.

Грађани су на неколико мјеста пријавили непокошене парцеле, као и запуштена дворишта.

  • Што се тиче приватних парцела, ту Град нема надлежности и једино можемо апеловати на власнике да уреде своје парцеле, али и ту постоје проблеми јер многи не живе у Бањој Луци – иситичу у надлежном одјељењу.

Грађани су примјетили и да су зачепљени одводни канали на новом мосту између Обилићева и Хисета. Из Одјељења за комуналне послове наглашавају да су канали већ очишћени и још једанпут се захваљују суграђанима на дојавама.

  • „Грађанска патрола“ је апликација која све више добија на значају, а томе су допринијели и сами грађани који нам јављају о уоченим проблемима и тако нам помажу у нашем раду. Настојимо да одмах реагујемо, поготово када у питању хитни случајеви – кажу у Градској управи.