„Грађанска патрола“: Дивље депоније уочене на више локација

Непрописно одлагање отпада и кварови на јавној расвјети, најчешћи су комунални проблеми које су грађани наводили у својим пријавама у посљедњих десетак дана, путем мобилне апликације „Грађанска патрола“.

Непрописно одлагање смећа и расути отпад грађани су пријавили у улицама Дујка Комљеновића, Франца Шуберта, Цара Душана, те у насељу Драгочај.

Градска управа и овог пута апелује на све суграђане да отпад одлажу у контејнере и то искључиво комунални отпад, док се крупни отпад мора одлагати на депонији, осим у вријеме акција изношења чврстог отпада које Град организује два пута годишње. Такође, из надлежног одјељења упозаравају да је више локација на градском и приградском подручју одневно покривено скривеним видео камерама, са циљем идентификовања и процесуирања особа које нелегално одлажу отпад и стварају дивље депоније.

Истовремено, кварови на јавној расвјети пријављени су у огранку Улице Вида Њежића, у лицама Николе Пашића, Југ Богдана, Бранка Ћопића, те у насељу Чесма. Издати су налози извођачу радова да се кварови поправе.

 

 Фото: Грађанска патрола

Фото: Грађанска патрола