Град подржао самозапошљавање 46 суграђана

Градоначелник Игор Радојичић, уручио је данас уговоре о додјели градских подстицаја за 46 незапослених суграђана који су се пријавили на јавни позив за додјелу средстава за самозапошљавање.

Субвенције, у износима од 3.000 до 7.000 КМ, добиће свих 46 кандидата различитих степена квалификације, који су испунили услове јавног позива.

-Циљ Града јесте да подстакне запошљавање путем самоиницијативе младих људи, који крећу у различите врсте послова и зато им треба почетни капитал – истакао је Радојичић.

Он је најавио да ће сутра бити додијељени подстицаји привредницима за основна средства или набавку опреме, а идуће седмице, по први пут, биће уручена средства средњим стручним школама за опремање кабинета.

Начелник Одјељења за привреду Раденко Комљеновић казао је да су средства за самозапошљавање значајна за све онe који покрећу први бизнис, те да су градски подстицаји већ дали резултате.

-Неколико година заредом имамо позитиван тренд пријављених предузетника у односу на одјављене, што није случај у регији – нагласио је Комљеновић.

Архитекта Уна Дакић, која је добила субвенцију за самозапошљавање, бави се дизајном ентеријера и каже да ће добијена средства искористити за покретање производње дизајнерског намјештаја.

-Добијена средстава су ми посебно значајна у овом почетном периоду, јер се у потпуности могу посветити свом послу – закључила је Дакићева.