Приједлози за новогодишњи програм

Град Бања Лука расписао је данас (1. марта) јавни позив свим заинтерсованим субјектима за организацију „Бањалучке зиме 2018/2019“, у настојању да обогати туристичку понуду током новогодишњих празника и да од нашег града направи једну од најатрактивнијих регионалних дестинација за наредну зиму.

Јавни позив се односи на организацију зимских догађаја на шест локација на подручју ширег центра града. Сви који се пријаве добијају понуђене локације потпуно бесплатно, а заузврат морају понудити добар новогодишњи програм чије је трајање планирано од 1. децембра ове до 15. јануара 2019. године.

За овај, атрактивни посао могу конкурисати све домаће и регионалне маркетиншке агенције, као и привредни субјекти, регистровани за обављање туристичке  и угоститељско-трговинске дјелатности и удружења грађана.

Своје приједлоге програма за ову манифестацију, заинтересовани могу пријавити на данас расписан јавни позив. Према јавном позиву, приједлози програма треба да садрже елементе забавног програма за дјецу и одрасле у духу новогодишњих и божићних празника, као и идејно осмишљено коришћење јавних површина које нуди Град.

Како се наводи у позиву, Град би предвиђене локације уступио без накнаде, и то на сљедећим површинама:  Трг Крајине, парк Петар Кочић, пјешачка зона у улици Веселина Маслеше (Паркић), парк код Народног позоришта Републике Српске, парк Младен Стојановић, те плато испред Музеја савремене умјетности.

 

„Продајни простор, у којем ће се вршити угоститељско-трговинска понуда,  треба да буде стандардизован, у основној боји и материјалима, што ће бити накнадно дефинисано документима између Туристичке организације и правних лица чији пројекти/програми буду изабрани. Истовремено, Град ће на свакој локацији обезбиједити прикључак за електричну енергију, а трошкове електричне енергије у периоду припреме и реализације манифестације сносе правна лица“, наводи се у јавном позиву.

Рок за достављање приједлога је до 31. марта, и то путем поште на адресу: Градска управа Града Бања Лука, Трг српских владара 1, 78 000 Бања Лука, са назнаком: Позив за достављање приједлога пројеката/програма за манифестацију „Бањалучка зима 2018/2019“ или електронском поштом на адресу: kultura.turizam@banjaluka.rs.bа.

Комплетан јавни позив погледајте овдје.