Градски парламент сутра о Стратегији развоја културе

Скупштина града Бања Лука разматраће на сутрашњој сједници Приједлог стратегије развоја културе града 2018-2028. године. Уколико приједлог овог документа добије „зелено свјетло“, Бања Лука ће бити први град у РС и БиХ који има овај стратешки документ и њиме трасира правце развоја културе за наредни десетогодишњи период у граду.

На овој сједници, међу укупно 55 тачака Дневног реда, налази се и Приједлог одлуке о оснивању Форума за безбједност грађана.

Извјештај о провођењу Локалног еколошког акционог плана за Град Бању Луку и Информација о стању судских и управних поступака, такође би требало да се нађу на дневном реду ове сједнице, као и више тачака из области просторног планирања и имовинских односа.

Посљедња тачка дневног реда су кадровска питања, међу којима је и именовање директора ЈУ „Раднички универзитет“ и именовање чланова школских одобра из реда представника локалне заједнце у основним и средњим школама на подручју града.

Скупштина ће и на овој сједници разматрати извјештаје о пословању неколико комуналних предузећа, и то: „Водовода“ а.д, „Градског гробља“ и „Чистоће“ а.д.

Почетак сједнице Скупштине града Бања Лука заказан је за 9.00 часова.