Вријеме им иде на руку: Радови на пјешачкој зони у пуном јеку

У оквиру друге фазе обнове централне пјешачке зоне, на потезу код Палате предсједника, ових дана почели су радови на изградњи подземних инсталација.

-У току су радови на постављању каналица за одводњу оборинских вода, кабловске канализације, водовода и инсталација за будућу расвјету – истичу у Одјељењу за саобраћај и путеве.

Захваљујући повољним временским приликама, извођачи су интензивирали радове на овом пројекту, а према најавама, већ од наредне седмице требале би почети припрема за бетонирање подлоге. Након тога, односно крајем овог мјесеца, биће засађена и стабла у оквиру пјешачке зоне.

Обнова пјешачке зоне, вриједна 1,2 милиона КМ, почела је у септембру, а према уговору, извођач радова има рок од 150 радних дана да заврши овај посао.

Послије завршетка прве фазе, којом је био обухваћен простор испред и уз Бански двор, у току је друга фаза која подразумијева поплочавање дионице уз објекат Палате предсједника, у правцу према Академији наука и угоститељским објектима у Улици Бана Милосављевића.