Вода за стотину домаћинстава у Чесми

Становници виших дијелова насеља Чесма, након деценија чекања, данас су добили питку воду. Окончана је изградња водоводне мреже у овом дијелу Чесме, чиме ће око стотину домаћинстава имати редовно и квалитетно снабдијевање водом.

  • Урадили смо конкретан пројекат и ријешили велики животни проблем житеља овог дијела Чесме. Овај посао смо припремали и радили скоро четири године. Укупна вриједност радова у оквиру великог пројекта „Вода 1“ је 2,8 милиона марака. Информисан сам да већ имамо ископаних 80 шахтова за воду, а у висинској зони 4 имамо неколико стотина домаћинстава која чекају воду и, најкасније у року од мјесец дана, очекујемо воду и у четвртој висинкој зони – рекао је градоначелник Игор Радојичић који је данас посјетио мјесну заједницу Чесма.

У трећој висинској зони изграђено је око 4,5 километра дистрибутивне мреже, док је у висинској зони 4 дужина мреже око 13 км, уз два велика резервоара и потисне пумпе.

Предсједник Савјета МЗ Чесма, Миладин Маличевић, изразио је задовољство због привођења крају пројекта који је од огромног значаја за становнике овог дијела Бање Луке.

  • За нас мјештане ово је радостан дан, да након дуго година надања, коначно добијемо воду и нормалне услове за живот – рекао је Маличевић.