Бања Лука 24. и 25. маја дочекује бајкере

Бања Лука ће 24. и 25. маја по трећи пут бити домаћин једног од највећих регионалних мото фестивала – „Мото фест, Бањалука 2019“.

Организатор МК Стршљен, како су истакли – покренуо је овај догађај са циљем да се унаприједи развој мото спорта и мото туризам у граду на Врбасу, те да се комплетна понуда и љепоте овог простора многобројним посјетиоцима презентују на што квалитетнији начин.

И ове године бројне домаће, регионалне, али и иностране посјетиоце, очекује разноврстан и богат дневни и вечерњи програм, који ће бити одржан на тврђави Кастел. Подршку реализацији овогодишњег Мото феста дао је и Град Бања Лука, а сам догађај уврштен је у Календар туристичких манифестација Града и програм „Прољећа у Бањалуци“.

На Мото сајму биће изложени најновији модели, напознатијих мото брендова, а сви заинтересовани моћи ће да погледају  мото дефилеу који је на бањалучким улицама најављен за суботу 25.мај.

„За акробације на мотору у оквиру „Stunt Show“ задужен је Дејан Шпољар. Мото клубови ће да одмјере снаге у бајкерским играма, а бајкери ће још једном показати да имају велико срце, те ће ове године кроз реализоване активности и сарадњу дио средстава бити дониран Удружењу обољелих од хемофилије, за дјецу обољелу од ове болести“, закључилли су организатори.

Што се тиче музичког програма од ове године Мото Фест уводи двије новине, а то је дневни стејџ, који ће бити лоциран испред зидина на тврђави Кастел, а на којем ће у петак наступити Ултразвук – Балкан експрес– ОК Клуб, а у суботу за атмосферу су задужени Ултразвук и Стршљен банд. На локацији Мото сајма, за загријавање атмосфере задужен је ди џеј Марко, у петак од 14:00, а у суботу од 13:00.

На концертном простору испред Камене куће, на тврђави Кастел у вечерњим сатима, наступиће: Електрични оргазам, Горан Баре и Мајке, Атомско склониште (петак) и Лет 3, Ју група и Партибрејкерс (субота).

Комплетан програм и друге информације о овогодишњем Мото фесту доступне су на званичној страници догађаја www.motofestbl.com.