„Бања Лука се гради“: Три нова велика кружна тока у Лазареву и Дервишима

Градоначелник Бањe Луке Игор Радојичић и директор JP „Путеви Републике Српске“ Ненад Нешић, потписали су данас споразум о изградњи три нове, велике кружне раскрнице на подручју Лазарева и Дервиша, у оквиру стратешких планова за повезивање Источног и Западног транзита.

Према споразуму, кружне раскрснице, у укупној вриједности од око три милиона КМ, планиране су на локацији код „Леснине“, на укрштању Улице књаза Милоша и Булевара Милутина Миланковића те код тржног центра „Хиперкорт“.

– Са „Путевима РС“ тренутно радимо на завршетку кружног тока код тржног центра „Делта планет“ и очекујемо да ће тај кружни ток бити у функцији од 18. или 19. марта. Данас смо се такође договорили да 22. марта уведемо у посао извођача радова за кружни ток на Лаушу, а 1. априла настављамо са градњом Источног транзита на правцу према Зеленом мосту – рекао је градоначелник Радојичић и додао да ће изградњом три нове кружне раскрснице бити у потпуности завршена повезница Источног и Западног транзита.

Директор ЈП „Путеви РС“ Ненад Нешић, казао је да су уговорима прецизно дефинисане обавезе обје стране, а да радове у потпуности финансира ЈП „Путеви РС“ из властитих средстава, док је Град дужан да обезбиједи рјешавање имовинско-правних односа.

– Очекујемо да током ове године распишемо тендер за избор најповољнијег понуђаача, а након тога ћемо кренути у реализацију пројеката. Са сигурношћу можемо рећи да ћемо у овој години изградити један од планирана три кружна тока, а да ће јавна набавка бити извршена за сва три кружна тока – закључио је Нешић.

Град Бања Лука је јуче промовисао нови инвестициони циклус под мотом „Бања Лука се гради“, а данашње потписивање уговора и најава нових радова обављени су управо у оквиру поменутог циклуса.