„Бања Лука се гради“: Почела изградња пута у Шарговцу

Изградња централнe саобраћајнице кроз насеље Шарговац, вриједне око милион КМ, започела је данас, у оквиру новог инвестиционог циклуса под називом „Бања Лука се гради“.

Градоначелник Игор Радојичић истакао је да се ради о једном од највећих пројеката из области саобраћајне инфраструктуре, који ће имати велики утицај на квалитет живота у Шарговцу. Он је прецизирао да је градска администрација протеклих мјесеци обавила свеобухватне припреме за улазак у овој посао.

– Гради се модерна саобраћајница у дужини од 900 метара, ширине шест метара, са обостранинм тротоарима, оборинском и фекалном канализацијом те аутобуским стајалиштима. Морамо рећи да је ово једно од оних насеља гдје су људи ишли испред инфраструктуре, досељавали се и градили куће, а наш задатак је да сада урадимо комуналну инфраструктуру – рекао је Радојичић.

Почетак изградњe новог пута наишао је на неподијељену подршку мјештана овог насеља. Предсједник Савјета Мјесне заједнице Шарговац Рајко Радаковић, пренио је да су мјештани изузетно задовољни због почетка изградње главне саобраћајнице кроз њихово насеље.

– Ово је једно од најбрже растућих насеља у којем данас живи око 7.500 становника. Када се заврши ова саобраћајница, Шарговац ће бити много боље повезан са остатком града – нагласио је Радаковић.

Рок за завршетак радова је 180 дана, а извођач радова је предузеће „Грађење Ђурић“. Средства за извођење овог пројекта обезбједила је Влада Републике Српске.

Послије Шарговца, изградња нове, велике саобраћајнице идуће седмице почиње и на Петрићевцу. Градиће се пут на правцу према Мотикама, још једног приградског насеља које у послијератном периоду биљежи велики прилив новог становништва. Према пројекту, биће саграђена 1,2 километра модерне саобраћајнице, у што ће бити уложено више од два милиона КМ.