„Бања Лука се гради“: Почела изградња водовода у Јагарама

Изградњом водоводног система „Јагаре“  биће ријешени проблеми водоснабдијевања виших дијелова Карановца, али, у будућности, потенцијално и највише зоне на Старчевици и Обилићеву, изјавио је данас градоначелник Игор Радојичић. Радови на изградњи примарне фазе водовода у Јагарама почели су данас, у оквиру новог инвестиционог циклуса под називом „Бања Лука се гради“. Вриједност радова прве фазе изградње овог водовода је 650.000 КМ.

-У оквиру овог система радиће се два резервоара и двије пумпне станице, пошто се ради о вишим зонама, као и потисни и доводни цјевовод. Радови би требало да буду изведени за пет мјесеци – казао је Радојичић.

Он напомиње да према неким процјенама, у наредним фазама, са резервоара из Јагара могу да се снабдијевају водом и виши дијелови Старчевице и Обилићева.

– Према прелиминарним процјенама, виши дјелови Старчевице и Обилићева, који такође имају проблема са уредним водоснабдијевањем, могли би да се снабијевају са овог резервоара – истакао је Радојичић.

Говорећи о актуелним пројектима из области водоснадбијевања, Радојичић је изразио наду да ће се, са почетком грађевинске сезоне, убрзати радови и на изградњи водовода за горње дијелове Чесме.

– Уједно, очекујем да уђемо у наредну фазу, односно изградњу резервоара Чесма 3 и повезивање цјевовода – казао је градоначелник.

Предсједник Савјета Мјесне заједнице Карановац Бошко Вукасан, истакао је како ће изградња водовода у Јаграма значити много за око 300 домаћинстава ове мјесне заједнице који су у љетним мјесецима имали изражене проблеме у водоснабдијевању.

– Изградњом овог водовода, биће стављена тачка на проблеме са водоснабдијевањем на ширем подручју Карановца – истакао је Вуксан.