„Бања Лука се гради“: На Петрићевцу јавни радови од 2,2 милиона КМ

Насеље Петрићевац овог прољећа се претворити у велико градилиште, након што ће, готово истовремено, почети реализација два велика јавна пројекта вриједна више од 2,2 милиона КМ. У оквиру инвестиоционог циклуса, под називом „Бања Лука се гради“, 27. марта почиње изградња амбуланте породичне медицине, у оквиру планираног вишенамјенског објекта у који ће у будућности бити смјештени и мјесна заједница и вртић.

– Изградња амбулнате породичне медицине представља прву фазу реализације планираног тронамјенског објеката у који ће, током друге и треће фазе, бити смјештени и други поменути садржаји. За амбуланту је урађен пројекат, изабран је извођач радова – предузеће „Тектон“, а укупна вриједност пројекта изградње амбуланте је око 210.000 КМ – казао је начелник Одјељења за комуналне послове Петар Билчар.

Према урађеном пројекту, у објекту ће бити смјештене три амбуланте са пратећим простором за интервенције, лабораторијом, просторијом за одмор особља, санитарним блоком, оставом и чекаоницом са рецепцијом.

– Амбуланта, вртић и мјесна заједница налазиће се под једним кровом, а функционално ће бити раздвојени и независни, односно сваки са издвојеним улазом и припадајућим простором. Сваку од цјелина могуће је засебно градити, а ми посао почињемо градњом амбуланте – додао је начелник Билчар.

Мјештани Петрићевца су дуго чекали на почетак градње објеката различитих друштвених садржаја, а поготово амбуланте јер се тренутно услуге породичне медицине и лабораторијске дијагностике становницима Петрићевца пружају у дотрајалом и неусловном објекту.

– Изградњом новог објекта амбуланте породичне медицине, добићемо намјенски простор за амбуланту, а тиме би се ријешио и проблем приступа објекту грађанима, колима хитне помоћи, те лицима са инвалидитетом – казали су становници Петрићевца.

Нешто раније, односно 20. марта, на локацији код тзв. Жутих зграда на Петрићевцу почеће реализација једног од највећих саобраћајних пројеката у овој години – изградња савремене саобраћајнице у правцу Мотика, једног од најбрже растућих приградских насеља. У градњу прве овог пројекта, који предвиђа изградњу 1,2 километра модерне саобраћајнице, у што ће бити уложено више од два милиона КМ.

Саобраћајница ће бити ширине шест метара, са обостраним тротоарима ширине 1,5 метар, фекалном и кишном канализацијом и јавном расвјетом.

 Изглед буцуће амбуланте

Изглед буцуће амбуланте