Бања Лука обиљежила Спасовдан

Бања Лука данас обиљежава Спасовдан, славу града и Саборног храма Христа Спаситеља. У јутарњим часовима одржана је света архијерејеска литургија коју је служио епископ бањалучки Јефрем, а након тога је услиједила спасовданска литија око саборног храма.

Обиљежавању Спасовдана данас су присуствовали градски челници – градоначелник Игор Радојичић и предсједник Скупштине града Зоран Талић. У изјави новинарима Радојичић је нагласио да на овај велики празник, Бања Лука дијели поруку радости, надања и вјере у перспективу народа на овим просторима.

– Уз Бању Луку, славу данас славе и други пријатељски градови и општине којима такође упућујем честитке, а посебно нашем братском граду Београду. Спасовдан је радостан дан, празник побједе над сумњом и страхом, празник који доноси одговор и наду. За нас је веома важно да имамо и вјеру и наду у нашу перспективу и напредак. Обиљежавањем Спасовдана, ми практично приводимо крају програм који смо назвали „Прољеће у Бањалуци“ гдје је на различитим манифестацијама било преко 50.000 грађана – поручио је Радојичић и најавио да ће 14. јуна бити отворен нови мост на мјесту некадашњег Зеленог моста, а да ће пригодним свечаностима бити обиљежен још један велики празник у јуну, а то је Видовдан.

Предсједник Скупштине града Зоран Талић, честитао је празник суграђанима и свештенству Епархије бањалучке и истакао да из Бање Луке данас одлазе лијепе поруке поготово када су у питању перспектива и будућност нашег града.

У име Владе РС спасовданским свечаностима је присуствовао министар за научно-технолошки развој, високо образовање и информационо друштво Срђан Рајчевић. Он је рекао да је Бања Лука успјешна локална заједница и изразио наду да ће Спасовдан бити прослављан дуго, у духу традиције православног вјерујућег народа.