Бањалучки спортисти добили нови дом

Бањалучким спортистима данас је и званично на располагање стављена новоизграђена спортска дворана „Центар“ која је саграђена на мјесту некадашњег Шопинг центра. Дворану је свечано отворио градоначелник Игор Радојичић, а част да одиграју прву утакмицу на паркету нове дворане имале су одбојкашице „БЛ волеја“ и „Инове“. Радојичић је нагласио да је ово прва јавна спортска дворана која је у нашем граду саграђена још од 1978. године, изузимајући школске и универзитетске хале.

– Дворана „Центар“ је ново мјесто за тренинге наших спортиста, што ће значајно растертити дворане „Борик“ и „Обилићево“, а у будућности, са додатном опремом – семафорима и трибинама, можемо очекивати да ће се овдје играти и такмичарске утакмице. Вјерујем да ће наши спортисти бити задовољни јер добијају боље услове за рад – рекао је Радојичић.

Радојичић је додао да је у плану Градске управе градња још три спортске дворане, појашњавајући да су то дворана код ОШ „Бранко Радичевић“ за коју је већ урађен пројекат, затим спортска дворана на Лаушу као и дворана код Гимназије, гдје пројекат јавно-приватног партнерства још није доведен до краја.

Отварању спортске дворане „Центар“ присуствовали су предсједник Скупштине града Зоран Талић и замјеник градоначелника Срђан Амиџић.