„Бањалучка ласта“ на поштанској маркици

Поводом почетка овогодишњег “Љета на Врбасу” данас је промовисана нова поштанска марка са мотивом скока са Градског моста, чувене “бањалучке ласте“.

Марка ће се користити у поштанском саобраћају што ће, према ријечима директора Туристичке организације Ирене Радојевић додатно промовисати скокове с Градског моста, који су симбол Бање Луке и најстарије градске манифестације “Љето на Врбасу”.

Она је нагласила да је промоција уприличена пред почетак ове најстарије бањалучке манифестације, која ће званично почети у недјељу, 21. јула, у 14 часова, управо чувеним скоковима.

-Традиција се наставља, а ове године ћемо присуствовати 66. по реду скоковима у Бањој Луци – закључила је Радојевић.

Зоран Протић из „Пошта Српске“ рекао је да је то предузеће препознало „Љето на Врбасу“ као вид туристичке промоције Бање Луке.

-Поштанске марке су наши мали амбасадори и изузетно нам је задовљство што је ова марка, чији је аутор Божидар Дошеновић, угледала свјетло дана – истакао је Протић и додао да је марка издата у тиражу од 10.000 примјерка, номиналне вриједности 90 фенинга.

Манифестација „Љето на Врбасу“, која се ове године одржава 66. пут, трајаће до 4. августа и биће обогаћена спортским и културно-забавним активностима атрактивних садржаја.

Комплетан програм погледајте овдје.