„Бањалучка бајка“ уводи малишане у нову годину

Програм дјечије нове године, под називом „Бањалучка бајка“, ове године биће одржан на платоу испред Музеја савремене умјетности РС. Почетак је заказан тачно у подне 31. децембра, а програм отвара „Шашави кловн“ који ће дјеци пожељети добродошлицу на дочек нове године. У забави са најмлађима потом ће се кловну придужити штулаш „Мирормен“, ходајућа атракција на штулама са костимом од дјелића огледала. Кловна и штулаша пратиће балон шоу састављен од огромних балона од сапунице.

Потом ће услиједити дио програма анимација и акробатских наступа. Биће ту заједничке плесне кореографије са џином на штулама, тимске игре за све узрасте дјеце, перформанс са акробатском коцком те плесно-акробатски моменат на свили. У музичком дијелу програма учествују Бојана Радовановић која је представљала Србију на дјечијој пјесми Евровозије ове године и Бањалучанин Данило Милосављевић.

„Бањалучка бајка“ је само један од сегмента богатог програма који Бања Лука припрема поводом новогодишњих празника. Током три дана празновања, Бањалучане и њихове госте ће забављати Харис Џиновић (30. децембар), Жељко Самарџић и Никола Роквић (31. децембар) и Жељко Јоксимовић (1. јануар).