Атријум и овог љета на располагању умјетницима

И овог љета, простор атријума у згради Градске управе биће отворен за одржавање концерата, изложби и других културних садржаја.

По први пут, прошле године Град је и овај простор уступио умјетницима који су у оквиру пројекта названог „Култура у пролазу“, могли да се представе суграђанима који су долазили да обаве неку услугу у администрацији.

-Пројекат настављамо и ове године, с обзиром на то да је прошлог љета забиљежена одлична посјећност догађајима и интерес наших умјетника. Почетак ћемо озваничити 21. јуна, поводом Свјетског дана музике, када се, као и прошле године, очекује учешће великог броја умјеника како у овом простору, тако и на више локација по граду – казали су из Одјељења за културу, туризам и социјалну политику.

Отварање атријума за културна дешавања, како су истакли, је још један од начина да се култура приближи грађанима, а с дуге стране омогући како афирмисаним тако и младим умјетницима да представе свој рад.

Како је планирано, цијело љето, овај простор ће да угости нове умјетнике, студенте, културне раднике, предаваче и све оно што је уско везано за културу.

Тренутно, у атријуму Градске управе заинтересовани суграђани могу да погледају изложбу ученичких радова о теми „Прољеће у Бањалуци – Дан града“. Изложбу, која је отворена до краја ове седмице, чине радови ученика из 17 бањалучких основних школа.