Архив РС обиљежава 65 година постојања и рада

Архив Републике Српске, 19. и 20. априла ове године, обиљежава вриједан јубилеј – 65 година постојања и рада. Тим поводом, биће организовани свечана академија, изложбе и промоције.

Програм обиежавања јубилеја почиње у четвртак промоцијом зборника докумената „Школство у Босанској Крајини (Бихаћка и Врбаска област) 1918-1929“. Након тога, биће отворена изложба „Школство у Бањој Луци за вријеме Краљевине Југославије 1918-1941“.

У петак је на програму свечана академија, а након тога биће отворена изложба „Архивско благо Републике Српске“, док је увече планирана промоција зборника радова „Привреда Бање Луке и Босанске Крајине у настанку и развгоју капитализма 1878-1941 “.

Комплетан програм обиљежавања 65 година постојања и рада Архива РС биће одржан у Банском двору, а налази се и у званичном програму обиљежавања Дана града „Прољеће у Бањалуци“.

Изложба „Мостови на кривој Дрини“

Поводом јубилеја, а у сарадњи са Историјским архивом Ужице, у фоајеу Народног позоришта РС биће организована изложба „Мостови на кривој Дрини“ аутора Жељка Марковића (четвртак, 19. април, у 14.00 часова).

 Програм обиљежавања 65 година Архива РС

Програм обиљежавања 65 година Архива РС