Фестивал науке 6. новембра у Дому омладине

Министарство науке и технологије осму годину заредом организује Фестивал науке, који ће бити одржан 6. новембра у Дому омладине у Бањој Луци. Врата фестивала биће отворена у 9 часова, а у богатом и занимљивом програму сви заинтересовани ће моћи уживати до 18 часова.

Тема овогодишњег издања фестивала је производња хране, а посјетиоце, као и до сада, очекују маштовито осмишљене радионице и програми.

Посјетиоци Фестивала науке ће моћи да виде, између осталог, планетаријум – сферни биоскоп који пројектује слике звјезданог неба и небројених спектакуларних објеката које можемо посматрати у нашем универзуму.

Биће приређен и научни шоу на којем ће на забаван начин бити приказане и објашњене научне појаве и експерименти из физике и хемије. Сви који дођу моћи ће да виде роботску руку, паменти сат, научиће „Како расте тијесто“, те како се то прави робот од Лего коцкица.

„Доживјећете потпуно нову димензију стварности када будете пробали ВР 3Д наочаре, научићете како направити фонтану, научити како се то види звук, али и како измјерити висину звуком. Научићете какве су то биљке, али и теле из епрувете, гледати црве под микроскопом, присуствовати златној киши и олуји, а коју ћете моћи видјети у боци, открити какве су то чаробне грануле, подводни ватромет и „шарено“ млијеко. Оно што је најважније, научићете колико је заправо воће важно за здравље али и још много тога занимљивог и поучног“, поручили су организатори.

Улаз на фестивал је бесплатан.